شهریور 1403 2 دقیقه
آش دوغ یکی از آشهای محبوب و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با تنوع زیادی درست میشود. این آش با استفاده از مواد ساده ولی با طعمی خاص، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی به شمار میرود. در برخی شهرها، آش دوغ به صورت آبکی تهیه میشود. در حالی که در دیگر شهرها آن را به شکل غلیظ و خوشمزه با افزودن مواد مختلف مثل سبزیجات یا گوشت میپزند.
فهرست محتوا
مواد لازم آش دوغ برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | دوغ | ۲ لیتر |
2 | نخود | ۲۰۰ گرم |
3 | سبزی آش | ۷۵۰ گرم |
4 | برنج | ۱ پیمانه |
5 | سیر داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
6 | نعناع داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
7 | پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
8 | نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
دستور پخت این آش دوغ خوش طعم
مرحله اول:
- نخود را حداقل دو ساعت قبل از پخت، در آب خیسانده و چند بار آب آن را تعویض کنید.
- نخود را داخل قابلمه بریزید. با اضافه کردن آب، روی حرارت قرار دهید تا نخودها کامل پخته شوند.
مرحله دوم:
- برنج را با اضافه کردن نمک به آب جوش، بپزید تا نرم شود.
- برنج پخته شده را به نخود اضافه کرده و مخلوط کنید.
افزودن سبزیها:
- سبزی آش را خرد کرده و به مخلوط نخود و برنج اضافه کنید.
- در این مرحله، درب قابلمه را نگذارید تا رنگ سبزی آش تغییر نکند.
مرحله چهارم:
- پس از ۳۰ دقیقه، دوغ را به آش اضافه کنید و همزمان مواد را مخلوط کنید.
- پس از اضافه کردن دوغ نیز نباید درب قابلمه را بگذاریم، زیرا ممکن است دوغ ببرد و ظاهر آش خراب میشود.
- بهتر است برای خوش طعم شدن آش از دوغ محلی استفاده کنید اما اگر دوغ محلی در دسترس ندارید می توانید از دوغ پاستوریزه گازدار نیز استفاده کنید.
اضافه کردن ادویهها:
- بعد از ۱۵ دقیقه، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کرده و همزمان مخلوط کنید.
مرحله ششم:
- آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز داغ کریسپی، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو کنید.
اگر تمایل دارید آش دوغ را با گوشت تهیه کنید
در صورت تمایل به افزودن گوشت، میتوانید ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی را با یک پیاز و زردچوبه در جداگانه بپزید و پس از پخت، به آش اضافه کنید.
امتیاز کاربران:
( رأی)