رشته پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که همیشه پای ثابت سفرههای مجلسی و شب عید بوده است. ترکیب عطر زعفران، کشمش و مرغ تکه ای در این غذا چیزی شبیه جادوی آشپزی ایرانی است. در این مطلب از ژوان قصد داریم طرز تهیه رشته پلو با مرغ تکه ای را قدم به قدم توضیح دهیم تا بتوانید در خانه غذایی خوشطعم و خوشرنگ درست کنید که ظاهرش هم درست مثل طعمش دلبر باشد. در این آموزش با فوتوفنهای ساده اما مهمی آشنا میشوید تا رشته پلو با مرغ تکه ای شما هم مثل سرآشپزهای حرفهای خوشعطر و مجلسی شود.
# مواد لازم مقدار لازم 1 برنج ۲ پیمانه 2 رشته پلویی ۱۵۰ گرم 3 مرغ تکه ای (ران یا سینه) 300 گرم 4 پیاز ۱ عدد بزرگ 5 کشمش پلویی 5 قاشق غذاخوری 6 زعفران دمکرده۳ قاشق غذاخوری 7 نمک به میزان لازم 8 فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری 9 زردچوبه ½ قاشق چایخوری 10 روغن یا کره به میزان لازم 11 نان لواش یا سیبزمینی برای تهدیگ
ویدیو آموزش طرز تهیه رشته پلو با مرغ تکه ایاگر دوست دارید تمام مراحل طرز تهیه رشته پلو با مرغ تکه ای را بهصورت تصویری ببینید، ویدیوی زیر را تماشا کنید. در این آموزش کوتاه از کانال آپارات ژوان ، تمام فوتوفنها و نکات آشپزی بهصورت مرحلهبهمرحله نشان داده شده است.
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه برای رشته پلو با مرغ تکه ایبرای شروع کار، مواد اصلی را آماده کنید. برای چهار نفر حدود دو پیمانه برنج ایرانی، صد و پنجاه گرم رشته پلویی، 300 گرم ران یا سینه مرغ، کمی کشمش پلویی، زعفران دمکرده، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن نیاز دارید. نکته مهم در پخت رشته پلو با مرغ تکه ای انتخاب برنج باکیفیت است؛ چون کیفیت برنج تأثیر مستقیم بر ظاهر و طعم نهایی غذا دارد. رشته پلویی را هم در مرحله آخر پخت برنج به آن اضافه میکنیم تا نسوزد و طعم تلخ پیدا نکند.
در ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ تکه ای را اضافه کنید و با زردچوبه، فلفل و کمی نمک مزهدار کنید. اگر دوست دارید عطر خاصتری داشته باشد، در این مرحله کمی دارچین یا زعفران دمکرده به مرغ اضافه کنید. مرغها باید نیمپز شوند و رنگی طلایی پیدا کنند.
مرحله دوم: پخت برنج و رشته برای رشته پلو با مرغ تکه ایدر یک قابلمه بزرگ آب را بجوشانید، کمی نمک اضافه کنید و برنج شستهشده را داخل آب بریزید. وقتی برنج نیمپز شد، رشته پلویی را خرد کرده و داخل قابلمه بریزید. حدود دو تا سه دقیقه صبر کنید تا رشتهها نرم شوند، سپس برنج و رشته را با هم آبکشی کنید. رشته پلویی خیلی سریع میپزد، پس مراقب باشید زیاد روی حرارت نماند تا له نشود. همین نکته ساده راز موفقیت در طرز تهیه رشته پلو با مرغ تکه ای است.
مرحله سوم: ترکیب و دم کردن رشته پلو با مرغ تکه ایدر این مرحله ته قابلمه را با کمی روغن چرب کنید و برای تهدیگ از نان لواش یا سیبزمینی ورقهای استفاده کنید. حالا یک لایه از مخلوط برنج و رشته را بریزید، سپس چند تکه مرغ و مقداری کشمش سرخشده اضافه کنید. این لایهها را تا پایان مواد تکرار کنید. در پایان روی برنج زعفران دمکرده بریزید تا عطر و رنگ طلایی زیبایی بگیرد. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا رشته پلو با مرغ تکه ای بهآرامی دم بکشد. حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان برای دم کشیدن کافی است.
برای اینکه طعم کشمش بهتر شود، آن را جداگانه در کمی روغن یا کره تفت دهید تا پف کند. دقت کنید کشمشها نسوزند چون طعم تلخ پیدا میکنند.
مرحله چهارم: تزئین و سرو رشته پلو با مرغ تکه ایبعد از دم کشیدن، رشته پلو با مرغ تکه ای را با دقت در دیس بکشید. میتوانید لایههای مرغ و کشمش را روی سطح غذا قرار دهید تا ظاهرش اشتهابرانگیزتر شود. برای تزئین نهایی، کمی زعفران غلیظتر روی سطح غذا بدهید و در صورت تمایل خلال بادام یا خلال پسته روی آن بپاشید. نتیجه یک غذای مجلسی با رنگ طلایی، عطر زعفران و ترکیب فوقالعادهی شیرینی ملایم کشمش با نمک مرغ است.
رشته پلو با مرغ تکه ای معمولاً با سالاد شیرازی یا ماست موسیر سرو میشود. اگر بخواهید طعم سنتیتری به غذا بدهید، در کنار آن ترشی سیر یا ترشی لیته هم انتخابهای خوبی هستند.
نکات طلایی برای خوشطعم شدن رشته پلو با مرغ تکه ایاستفاده از زعفران باکیفیت زعفران نقش اصلی را در طعم و رنگ رشته پلو با مرغ تکه ای بازی میکند. اگر زعفران را روی حرارت غیرمستقیم دم کنید، رنگ بیشتری آزاد میکند و برنج شما طلاییتر میشود.
انتخاب مرغ مناسب بهتر است از مرغ تازه و گوشتی استفاده کنید. اگر از ران مرغ استفاده میکنید، زمان بیشتری برای پخت لازم دارد اما طعم لذیذتری به غذا میدهد. تکههای سینه مرغ زودتر میپزند و ظاهر یکدستتری دارند.
زمانبندی پخت اگر رشته را زودتر از زمان مناسب اضافه کنید، له میشود و ظاهر رشته پلو با مرغ تکه ای خراب خواهد شد. همیشه صبر کنید برنج به حالت نیمپز برسد، سپس رشته را بیفزایید.
تفت دادن کشمش حتماً کشمش را در حرارت ملایم تفت دهید. اگر روغن بیش از حد داغ باشد، کشمش میسوزد و طعم تلخ به خود میگیرد.
تهدیگ طلایی برای تهدیگ زیبا و خوشطعم میتوانید از ترکیب نان لواش با کمی زعفران دمکرده و روغن استفاده کنید. این کار ظاهر غذا را مجلسیتر میکند و عطر زعفران در تمام رشته پلو با مرغ تکه ای پخش میشود.
خواص و ارزش غذایی رشته پلو با مرغ تکه ایرشته پلو با مرغ تکه ای علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی هم دارد. برنج و رشته منبع انرژی هستند، مرغ سرشار از پروتئین است و کشمش قند طبیعی و مواد معدنی بدن را تأمین میکند. زعفران هم خاصیت آرامبخش و ضدافسردگی دارد. ترکیب این مواد باعث میشود غذایی مقوی و مناسب برای وعدههای اصلی مثل ناهار یا شام تهیه کنید.
اگر در رژیم غذایی خود محدودیت چربی دارید، میتوانید از روغن زیتون یا کره حیوانی کمچرب استفاده کنید تا رشته پلو با مرغ تکه ای سبکتر شود. همچنین میتوانید با حذف کشمش، طعم غذا را بیشتر به سمت نمکی و کلاسیک ببرید.
سخن پایانیرشته پلو با مرغ تکه ای یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با رعایت چند نکته ساده میتواند به یکی از بهترین غذاهای سفره شما تبدیل شود. ترکیب عطر زعفران، شیرینی ملایم کشمش و طعم دلچسب مرغ تکهای تجربهای ماندگار از آشپزی ایرانی میسازد. اگر به دنبال غذایی هستید که هم ظاهر زیبا داشته باشد، هم طعم دلپذیر، رشته پلو با مرغ تکه ای انتخابی است که هر بار دل مهمانها را خواهد برد. در سایت ژوان میتوانید نسخههای مختلف این غذا را با ترکیبهای متنوع مثل رشته پلو با گوشت قلقلی یا با عدس هم پیدا کنید تا ذائقه خود را با طعمهای جدید امتحان کنید.