مهر 1403 2 دقیقه
خورشت بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که از نظر مواد شباهت های زیادی به خورشت قیمه دارد. برای افزایش خوشمزگی و لعاب دادن به این خورش، برخی از آشپزها لپه را به آن اضافه میکنند، اما در دستور اصلی این خورش لپه وجود ندارد. خورش بادمجانی که با لپه طبخ میشود، با نام قیمه بادمجون شناخته میشود. میتوانید این خورش خوشمزه را مانند سایر خورشهای ایرانی با گوشت مرغ نیز تهیه کنید.
فهرست محتوا

مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | بادمجان قلمی | ۶ عدد |
2 | گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
3 | گوجه فرنگی | ۲ عدد متوسط |
4 | پیاز | ۲ عدد متوسط |
5 | رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
6 | زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
7 | نمک | به مقدار کافی |
8 | فلفل سیاه | به مقدار کافی |
9 | روغن | به مقدار کافی |
10 | زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه خورشت بادمجان
- پیازها را خرد کرده و در قابلمه با روغن تفت دهید تا شفاف شوند.
- زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا همه مواد یکدست شوند.
- گوشت خورشتی را به صورت قیمهای خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. گوشت را تنها تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن برود.
- آب را به مواد اضافه کنید و حرارت را زیر قابلمه بالا ببرید تا به جوش بیاید.
- به مدت یک و نیم تا دو ساعت گوشت را با حرارت ملایم بپزید.
- بادمجانها را آماده کرده و سرخ کنید. سپس روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آنها جذب شود.
- بادمجانها و گوجه فرنگیهای سرخ شده را به مواد اضافه کنید.
- مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران را به خورش اضافه کرده و آرام آرام مخلوط کنید.
- خورش را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا روغن جا بیافتد.
- سرو کنید و لذت ببرید.
نکات
- در صورت استفاده از لپه، آنرا قبل از اضافه کردن به خورشت، به صورت جداگانه با پیاز بپزید.
- میتوانید از گوشت مرغ به جای گوشت خورشتی استفاده کنید.
- در صورت تمایل به طعم دهی بیشتر، مقداری آبلیمو یا آبغوره را به خورشت اضافه کنید.
امتیاز کاربران:
( رأی)