روش بن ماری چیست؟

دی 1403 1 دقیقه

روش بن ماری (Bain-Marie) یک روش گرمایش غیرمستقیم است که برای گرم کردن یا ذوب کردن مواد حساس به حرارت، مانند شکلات، کره، سس‌ها، و سایر ترکیبات آشپزی و آزمایشگاهی کاربرد دارد. در این روش، ظرف حاوی ماده‌ای که باید گرم شود، درون ظرف بزرگتری قرار می‌گیرد که پر از آب گرم یا در حال جوش است. این کار باعث می‌شود که ماده داخل ظرف اول به آرامی و بدون تماس مستقیم با منبع حرارت گرم شود. اینگونه از سوختن یا تغییرات نامطلوب در ساختار آن جلوگیری می‌شود.

شیشه مربای بین ماری روی آب جوش داخل یک قابلمه استیل
Image by AI

به‌طور کلی، برای اجرای روش بن ماری مراحل زیر را دنبال می‌کنند:

آماده‌سازی ظرف بن ماری

ابتدا یک ظرف بزرگتر (مثلاً یک قابلمه) را تا نیمه پر از آب می‌کنند. سپس آن را روی حرارت قرار می‌دهند تا آب به دمای مطلوب برسد (معمولاً دمای جوش).

قراردادن ظرف دوم

ظرف کوچکتر که حاوی ماده مورد نظر است، داخل آب قرار می‌گیرد. مهم است که کف ظرف کوچکتر با آب تماس نداشته باشد و فقط با بخار یا حرارت غیرمستقیم گرم شود.

گرمایش غیرمستقیم

با حرارت دادن آب، ظرف کوچکتر به آرامی گرم می‌شود و ماده درون آن به طور یکنواخت و ملایم ذوب یا گرم می‌شود.

روش بن ماری به دلیل ملایمت در انتقال حرارت، یکی از بهترین روش‌ها برای تهیه سس‌های حساس، ذوب کردن شکلات، و حتی برای گرم کردن تخم مرغ و سایر مواد حساس به حرارت در آشپزی و کیترینگ است.

درحال ارسال...

امتیاز کاربران:

5 (1 رأی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا