در این مقاله، شش روش مختلف برای تهیه ترشی بادمجان را با جزئیات، مرحله به مرحله و توجه به تمام نکات مهمی که در فرآیند تهیه این ترشیها باید به آنها پرداخته شود، جمعآوری کردهایم. در این مسیر همراه ما باشید تا با طرز تهیه این شش نوع ترشی بادمجان آشنا شوید.
فهرست محتوا
نوع اول: ترشی مخلوط بادمجان
ترشی مخلوط بادمجان یکی از ترشیهای بسیار رنگارنگ و جذاب است که میتوانید به سهولت در خانه تهیه کنید. این ترشی باعث شگفتی در ظاهر و طعم غذاهای شما میشود. انتخاب مواد تشکیلدهنده این ترشی به سلیقه شما بستگی دارد. میتوانید با انتخاب مواد با کیفیت و متنوع، تجربهای بینظیر از طعم و رنگ درست کنید.
استفاده از ترشی بادمجان به همراه غذاها نه تنها به فرآیند هضم آنها کمک میکند بلکه طعم غذا را نیز بهبود میبخشد. این ترشی با افزودن یک طعم تند و تازه به غذاها، تجربه مزههای جدید را برای شما به ارمغان میآورد. برخی پزشکان نیز توصیه میکنند که در کنار غذاهای گوشتی از ترشیجات استفاده شود، به دلیل اینکه به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | گل کلم | ۵۰۰ گرم |
2 | کرفس | ۲ ساقه |
3 | بادمجان | 5 عدد |
4 | خیار متوسط | ۱۰ عدد |
5 | هویج متوسط | ۵ عدد |
6 | سبزی ترشی | ۶ قاشق غذاخوری |
7 | پیاز | ۴ عدد |
8 | سیر | ۶ بوته |
9 | نمک | به مقدار لازم |
10 | ادویه ترشی | به مقدار لازم |
11 | فلفل تازه تند | به مقدار لازم |
12 | گلپر | به مقدار لازم |
13 | سیاه دانه | به مقدار لازم |
14 | سرکه | به مقدار لازم |
مرحله اول؛ آمادهسازی
ابتدا تمام سبزیجات(بادمجان، گل کلم، خیار، هویج، کرفس، سیر، پیاز) را در یک ظرف مناسب به اندازه دلخواه خرد کنید و بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
مرحله دوم؛ مخلوط کردن
مواد خرد شده، از جمله بادمجان، گل کلم، خیار، هویج، کرفس، سیر و پیاز را به ترتیب در یک ظرف مناسب بریزید. سپس ادویه ترشی، سبزی ترشی، نمک، گلپر، سیاه دانه و فلفل تازه را اضافه کنید و تمام مواد را مخلوط کنید.
در نهایت
مخلوط مواد را به ظرف مناسب درب دار اضافه کنید و آن را با سرکه و یا آب و نمک به میزانی که تمامی ترشی را بپوشاند، پر کنید. سپس درب ظرف را محکم ببندید. ترشی یک ماه بعد آماده میشود.
نکات اضافی
- درصورتی که ادویه ترشی آماده ندارید از ترکیب فلفل قرمز و زردچوبه میتوانید استفاده کنید.
- اگر عجله ای ندارید ترشی شما به مدت ۱ ماه باید در جای خشک نگه داری شود تا آماده شود ولی اگر میخواهید ترشی شما کمتر از یک هفته آماده شود، تمام مواد آماده شده رو به صورت جداگانه بپزید.
- اگر میخواهید ترشی شما خیلی ترش نشه نصف سرکه و نصف آب و نمک اضافه کنید.
- آب و نمک را بجوشانید و سپس بعد از خنک شدن به ترشی اضافه کنید.
- میتوانید بادمجان را با سرکه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید بعد به ترشی اضافه کنید تا بافتی نرم داشته باشید.
- بعد از آماده شدن حتما با قاشق ترشی را از ظرف بردارید تا ترشی شما فاسد نشود.
نوع دوم: ترشی بادمجان شکم پر
ترشی بادمجان شکمپر یکی از جذابترین ترشیهای با بادمجان است که به شدت محبوب است. این ترشی با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، به راحتی تهیه میشود. توصیه میشود از بادمجانهای کوچک و گوشتی برای تهیه این ترشی استفاده نمایید. این بادمجانها به نام “بادمجان مخصوص ترشی” شناخته میشوند و ابعاد کوچکی دارند. اگر این نوع بادمجان در دسترس نباشد، میتوانید از سایر انواع بادمجان نیز استفاده کنید.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | بادمجان | ۳ کیلوگرم |
2 | سبزی تازه (نعنا، ترخون، گشنیز و تره) | 1 کیلوگرم |
3 | سرکه انگور | ۱.۵ لیتر |
4 | نمک، فلفل، ادویه ترشی، گلپر و سیاه دانه | مقدار دلخواه |
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه
- سبزیجات معطر را به دقت بشویید و خشک کنید.
- سبزیجات را با استفاده از میکسر یا خردکن خرد کنید.
- به سبزیها گلپر و سیاه دانه افزوده و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله دوم: آمادهسازی بادمجانها
- بادمجانها را به دقت بشویید و خشک کنید.
- سپس از انتها تا میانه آنها یک شکاف ایجاد کنید.
سوم: تهیه محلول ترشی
- نمک، فلفل، و ادویه ترشی را درون سرکه حل کنید.
- محلول ترشی را در یک قابلمه بریزید و بادمجانها را داخل آن قرار دهید.
- قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید و به مدت 10-15 دقیقه بگذارید تا بادمجانها در سرکه بجوشند.
چهارم: ترکیب ترشی
- بعد از گذشت زمان، بادمجانها را از محلول سرکه خارج کنید و منتظر شوید تا خنک شوند.
- سپس سبزیجات را به دقت درون شکم بادمجانها بریزید.
- تمام ترشی را به ظروف نگهدارنده انتقال دهید.
نوع سوم: ترشی بادمجان کبابی
این نوع ترشی بادمجان، با عطر و طعم منحصر به فردی که دارد، از لذت بخشترین ترشیهای بادمجان محسوب میشود.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | بادمجان | 1.5 کیلوگرم |
2 | سیر | 1.5 پیمانه |
3 | سرکه | 1.5 پیمانه |
4 | گوجه فرنگی | ۲ عدد |
5 | سبزیجات معطر خرد شده | ۱.۵ پیمانه |
6 | نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
7 | سیاهدانه | ۱ قاشق غذاخوری |
8 | فلفل تند | ۴ عدد |
9 | گلپر آسیاب شده | ۱ قاشق چایخوری |
مواد تشکیلدهنده این ترشی بهطور کاملاً قابل تغییر و تطبیق با ذائقه و سلیقه شما میباشند. در ابتدا، سبزیجات را بشویید و آب آنها را کاملا خشک کنید و با استفاده از میکسر خرد کنید.
در مرحله دوم، بادمجانها را بشویید و روی حرارت کباب کنید تا کاملاً بپزند. پوست آنها را جدا کنید. سپس گوجهها را به همان روش روی حرارت کباب کنید.
در گام بعدی، گوجههای کبابی را پوست بگیرید و با استفاده از میکسر یا کوشکوب له کنید. سپس در مرحله پنجم، نمک، سیاهدانه، پودر گلپر و سرکه را با یکدیگر ترکیب کنید.
در مرحله ششم، تمام مواد را در یک ظرف ترکیب کنید و در گام بعدی، در مرحله هفتم، آنها را به ظروف نگهدارنده انتقال دهید.
نوع چهارم: ترشی بادمجان با رب انار
شاید نام این ترشی را کمتر شنیده باشید. ترشی بادمجان با رب انار دارای طعمی بسیار جذاب و متفاوت است که یک بار امتحان کردن آن خالی از لطف نمیباشد.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | بادمجان | ۱ کیلوگرم |
2 | سیر | ۶-۷ عدد |
3 | رب انار | ۱ پیمانه |
4 | سرکه | ۲ پیمانه |
5 | زرشک | نصف پیمانه |
6 | نمک | ۲ قاشق چایخوری |
طعم رب انار در طعم نهایی این ترشی نقش بسیار مهمی ایفا میکند، بنابراین توصیه میشود از رب انار خوشطعم و مرغوب استفاده نمایید. در مرحله ابتدایی برای تهیه ترشی بادمجان با رب انار، ابتدا باید به سراغ بادمجانها روید، آنها را بشویید و خشک کنید.
سپس بادمجانها را به شکل مکعبی خرد کنید. در مرحله دوم، باید بادمجانهای مکعبی را با افزودن مقداری سرکه به مدت ۱۰ دقیقه بپزید و سپس از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید تا کاملاً خنک شوند.
سپس، سیر را بشویید و خرد کنید. در مرحله چهارم، زمان ترکیب همه مواد ترشی فرا میرسد؛ همه مواد را به دقت با یکدیگر ترکیب کرده و در نهایت به شیشههای نگهدارنده منتقل کنید.
نوع پنجم: ترشی بادمجان لیته
ترشی بادمجان لیته با طعم بسیار جذاب، به عنوان یک همراه دلچسب برای هر غذا، قابل سرو کردن است. این ترشی خوشمزه ترکیبی هماهنگ از تندی و ترشی را با خود به همراه دارد.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | بادمجان | ۱ کیلوگرم |
2 | سیر | 5 حبه |
3 | سرکه | ۱/۲ پیمانه |
4 | هویج متوسط | 2 عدد |
5 | فلفل دلمه رنگی | 2 عدد |
6 | فلفل تازه تند | 3 عدد |
7 | تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
8 | زردچوبه | به مقدار لازم |
9 | نمک | به مقدار لازم |
10 | فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
11 | جعفری، نعنا و ترخون | ۲ قاشق غذاخوری |
مواد تشکیلدهنده این ترشی نیز کاملاً قابل تغییر و تطبیق با ذائقه و سلیقه شما میباشند. در مرحله ابتدایی برای تهیه ترشی لیته بادمجان، ابتدا بادمجانها را بشویید و خرد کنید. برای مرحله دوم، باید بادمجانهای لیته را با ترکیب آب و سرکه بپزید.
حال، هویج و سیر را پوست بگیرید و پوره کنید. در گام بعدی، زردچوبه و نیمی از این مواد را به بادمجانها اضافه کنید و زمان دهید تا آب آن کاملاً تبخیر شود. سپس، با استفاده از میکسر، بادمجانها را پوره کنید. در نهایت، تمام مواد را با هم ترکیب کرده و آن را به شیشههای نگهدارنده منتقل کنید.
نوع ششم: ترشی پوست بادمجان
احتمالاً اسم این ترشی به گوش شما نخورده باشد. ترشی پوست بادمجان با استفاده از مواد اولیه ساده و به سهولت در دسترس، به راحتی تهیه میگردد.
مواد لازم | مقدار لازم | |
---|---|---|
1 | پوست بادمجان | ۲۵۰ گرم |
2 | سرکه | ۳ پیمانه |
3 | آب | ۱.۵ پیمانه |
4 | سیر | ۲-۳ حبه |
5 | نمک و شکر | به مقدار لازم |
این ترشی طعم و رنگ جذاب و متفاوتی نسبت به سایر ترشیها دارد.
ابتدا به سراغ آمادهسازی پوست بادمجانها بروید. آنها را بشویید و به دقت خشک کنید. حالا مطابق با سلیقه خود پوست بادمجانها را خرد کنید. در مرحله دوم، زمان آمادهسازی سس ترشی است. باید نمک، شکر، سرکه، آب و فلفل را کاملا با هم ترکیب کنید.
در سومین مرحله، پوستهای ترشی را همراه با سسی که در مرحله قبل تهیه کردهاید بپزید. در مرحله چهارم، پس از خنک شدن محتوای ترشی، آن را به شیشههای نگهدارنده منتقل کنید.
امتیاز کاربران:
( رأی)