طرز تهیه دلمه برگ مو: یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی

شهریور 1403 3 دقیقه

دلمه برگ مو یکی از غذاهای معروف و محبوب غرب آسیا است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه با ترکیبی از برنج، گوشت، حبوبات و سبزیجات تهیه می‌شود و در برگ‌های انگور پیچیده می‌شود. دلمه برگ مو تبریزی را می‌توان به دو شکل رولی(لوله‌ای) یا به صورت بقچه‌ای، که رایج‌تر است، تهیه کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ مو را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید.

دلمه برگ مو تبریزی با ماست
Photo by zhuann

مواد لازم دلمه برگ مو تبریزی برای 4 نفر

مواد لازممقدار لازم
1برنج۲ لیوان
2لپه۱۰۰ گرم
3سبزی دلمه (شامل جعفری، مرزه، شوید، نعناع، ترخون)۲۰۰ گرم
4پیاز۱ عدد
5گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
6شکر۲ قاشق غذاخوری
7سرکهنصف لیوان
8برگ موبه تعداد کافی
9نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار کافی
10روغنبه مقدار کافی

مراحل تهیه

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه‌ها

لپه‌ها را دو ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود. سپس آن‌ها را آبکش کرده و با دو لیوان آب روی حرارت بپزید تا نرم شوند.

مرحله ۲: آماده‌سازی سبزی‌ها

سبزی‌های دلمه را پاک کنید، بشویید و روی پارچه‌ای پهن کنید تا خشک شوند. سپس آن‌ها را روی تخته آشپزخانه خرد کنید، اما نه خیلی ریز، تا عطر سبزی‌ها حفظ شود.

مرحله ۳: خیساندن و پخت برنج

برنج را خیس کرده و در آب جوش با کمی نمک بپزید. پس از چند دقیقه، زمانی که دانه‌های برنج نرم شد اما مغز آن‌ها هنوز کمی گیر داشت، برنج را آبکش کنید.

مرحله ۴: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس زردچوبه، گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل را اضافه کنید و تا زمانی که گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود، تفت دهید.

مرحله ۵: ترکیب مواد

سبزی‌های خرد شده، لپه‌های پخته و برنج را به مخلوط گوشت اضافه کنید. سپس به آرامی هم بزنید تا همه مواد به‌خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله ۶: آماده‌سازی برگ موها

برگ‌های مو را در آب جوش برای یک دقیقه قرار دهید تا نرم شوند، سپس آن‌ها را در آب سرد بیاندازید و بعد آبکش کنید.

مرحله ۷: پیچیدن دلمه‌ها

یک قاشق از مواد را در مرکز هر برگ مو قرار دهید و آن را به شکل بقچه بپیچید. دلمه‌ها را در قابلمه‌ای که کف آن با برگ مو پوشیده شده است، بچینید.

مرحله ۸: پخت دلمه‌ها

روی دلمه‌ها را با برگ مو بپوشانید و مقداری آب و روغن روی آن‌ها بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دلمه‌ها به مدت یک ساعت و نیم بپزند. در مرحله آخر، شربت سرکه و شکر را اضافه کنید و بگذارید دلمه‌ها نیم ساعت دیگر بجوشند تا طعم بگیرند.

نکات تکمیلی

  • طعم ملس دلمه: با اضافه کردن شکر به سرکه، طعم دلمه ملایم‌تر می‌شود. اگر طعم شیرین‌تر دوست دارید، شکر بیشتری اضافه کنید یا برای دلمه‌های ترش‌تر، سرکه بیشتری به کار ببرید.
  • ترد شدن دلمه: برای تردتر شدن دلمه‌ها، می‌توانید آن‌ها را پس از پخت به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در مایکروویو یا فر قرار دهید.
  • عطر و طعم بهتر: استفاده از سبزی‌های تازه و دور ریختن ساقه‌های ضخیم سبزیجات کمک می‌کند تا دلمه‌ها عطر و طعم بهتری داشته باشند.
  • دلمه به سبک اصفهانی: اضافه کردن سبزی‌های محلی مانند ترخون و مرزه و همچنین گردو خرد شده و کشمش، طعمی خاص به دلمه می‌دهد.
  • سرو با ماست: دلمه‌ها را می‌توانید با ماست چکیده و سیر رنده شده سرو کنید تا طعم متفاوت و لذت‌بخش‌تری را تجربه کنید.

با رعایت این مراحل و نکات، دلمه‌ای خوشمزه و بی‌نظیر خواهید داشت که می‌تواند زینت‌بخش سفره‌های شما باشد. نوش جان!

درحال ارسال...

امتیاز کاربران:

1 (1 رأی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا