طرز تهیه خورش فسنجان مرغ مجلسی

شهریور 1403 3 دقیقه

فسنجان یک غذای سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که با گوشت مرغ یا گوشت قرمز تهیه می‌شود و طعم ملس و شیرین آن از رب انار و گردو می‌آید. در این مطلب دستور پخت خورش فسنجان مرغ را داریم.

تصویر خورش فسنجان مرغ تولید شده با AI
Image by AI

مواد لازم برای خورش فسنجان مرغ برای 4 نفر

مواد لازممقدار لازم
1مرغ۴ تکه (می‌توانید از ران یا سینه مرغ استفاده کنید)
2گردو۲۵۰ گرم (آسیاب شده)
3رب انار۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
4پیاز۱ عدد بزرگ (رنده شده)
5شکر۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (اختیاری، بسته به میزان شیرینی که دوست دارید)
6روغن۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
7آبحدود ۳ تا ۴ لیوان
8نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش فسنجان مرغ مجلسی

آماده‌سازی مرغ

ابتدا مرغ‌ها را با کمی نمک و زردچوبه مزه‌دار کنید.

در یک قابلمه بزرگ، روغن را گرم کنید و مرغ‌ها را در آن سرخ کنید تا کمی طلایی شوند. سپس آن‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

تهیه خورش

در همان قابلمه، پیاز رنده شده را اضافه کنید. سپس با حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.

گردو ها را خرد کنید و گرانول گردو را به پیاز اضافه کنید و به آرامی تفت دهید تا عطر گردو به خوبی آزاد شود.

سپس رب انار را اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید.

شکر را نیز به مخلوط اضافه کنید. مقدار شکر بسته به طعم دلخواه شما می‌تواند کم یا زیاد شود.

پخت فسنجان

آب را به قابلمه اضافه کنید و به جوش بیاورید. پس از به جوش آمدن، مرغ‌های سرخ شده را به قابلمه برگردانید.

حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به آرامی با حرارت ملایم بپزد. این مرحله حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان می‌برد. هر چه خورش بیشتر بپزد، گردو بهتر روغن می‌اندازد و خورش جاافتاده‌تر می‌شود.

طعم‌دهی نهایی

پس از پخت کامل، طعم خورش را چک کنید و در صورت نیاز، نمک و شکر بیشتری اضافه کنید.

اگر خورش بیش از حد غلیظ شد، کمی آب اضافه کنید. اگر هم خیلی رقیق بود، اجازه دهید بدون درب کمی بجوشد تا غلیظ‌تر شود.

نکات

رب انار: اگر از رب انار ترش استفاده می‌کنید و طعم ترش را دوست ندارید، مقدار شکر را افزایش دهید.
مدت زمان پخت: زمان پخت فسنجان بسته به نوع گردو و مقدار حرارت می‌تواند متفاوت باشد. بهتر است تا زمان پخت کامل، صبور باشید تا خورش به خوبی جا بیفتد.
تعداد نفرات: دستور پختی که ارائه شد برای حدود 4 نفر مناسب است. اگر می‌خواهید برای تعداد بیشتری غذا تهیه کنید، می‌توانید مقدار مواد اولیه را به نسبت افزایش دهید.

فسنجان را می‌توانید با برنج زعفرانی یا ساده سرو کنید. امیدوارم از این غذای خوشمزه لذت ببرید!

درحال ارسال...

امتیاز کاربران:

0 (0 )

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا